WELKOM BIJ RCO UIT SPALBEEK, HASSELT
DE BESTE KOEL- EN AIRCOSYSTEMEN
Contacteer ons

Verschillende types warmtepompen

Bij RCO bieden we drie types warmtepompen aan:

 1. lucht-lucht: haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze binnen af via lucht (blazen)
 2. lucht-water: haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze af aan watergedragensystemen (vloerverwarming en radiatoren)
 3. grond-water: haalt energie uit de grond en geeft deze af aan een watergedragensysteem (vloerverwarming, radiatoren) 

Uitmuntende techniek

RCO uit Spalbeek bij Hasselt (Limburg) heeft toestellen waarbij de fabrikant de verwarmingstechnieken van zijn warmtepompen spectaculair heeft doorontwikkeld.  

Warmtepomp in plaats van CV.

De oorlog in Oekraïne zorgt voor energieprijzen die echt wel de pan uit swingen.  Dit samen met de energietransitie, die de regering nog vóór de oorlog had ingezet, zorgt dat het meer een meer belangrijk is/wordt rekening te houden dat gas en stookolie echt niet meer van deze tijd zijn (en zeker niet voor de toekomst).  Gas en stookolie zijn nl nadelig voor het milieu maar nu ook meer en meer nadeligook voor uw portemonnee.

Wij kunnen u adviseren bij uw overgang van gas of stookolie naar een warmtepomp.  Zo bent u zeker dat u uw huis op een ecologisch én economisch verantwoorde manier verwarmt.

Heeft u zonnepanelen. Perfect dan is aan warmtepomp de ideale aanvulling.

Warmtepomp in plaats van pelletkachel

Wilt u van het gas af maar denkt u eventueel nog aan pelletkachel?  Hieronder enkele voordelen van de warmtepomp tov de pelletkachel.

 • Warmtepompen (aircoheaters) zijn goedkoper (ongeveer de helft van de prijs).
 • Ze zijn gemakkelijker te installeren, er is geen schouw nodig.
 • Ze geven ook koeling in de zomer (airco). De ruimte is dus winter én zomer geacclimatiseerd.
 • Ze zijn goedkoop in verbruik.
 • Er is geen stockageruimte nodig. Met een pelletkachel daarentegen, moet u een voorraad pellets ergens kunnen stockeren.
 • U hoeft niet te zeulen met pellets: de pelletkachel moet 1 tot 3 keer per dag bijgevuld worden met pellets. Bij een airco moet u gewoon op een knop duwen om het toestel aan te zetten, de rest gebeurt vanzelf (of via de weektimer).
 • Een airco heeft een weektimer die uw ruimte perfect op temperatuur houdt en dit volgens uw persoonlijke werkschema.
 • Er is geen sprake van verbranding en dus geen CO2-vervuiling met airco. Ecologisch gezien zijn pellets daarentegen geen propere oplossing (wel verbranding). Of we in de toekomst nog pellets zullen mogen verbranden, is nog maar de vraag.
 • Het onderhoud dat een pelletkachel vraagt, wordt vaak onderschat. Zo dient u wekelijks de verbrandingskamer te stofzuigen. Om de 3 maanden is het poetswerk uitgebreider en eenmaal per jaar is een grote onderhoudsbeurt nodig. 

Contact

Heeft u specifieke vragen? Wenst u een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen? Ook voor infraroodverwarming kunt u bij ons terecht. Contacteer ons dan gerust. We kijken er alvast naar uit u te mogen helpen met onze expertise.

Airco Spalbeek - Airco Kuringen - Airco Kermt - Airco Alken - Airco Diepenbeek - Airco HerkdeStad - Airco Nieuwerkerken - Airco Genk - Airco Zonhoven - Airco Hasselt

Warmtepomp Spalbeek - Warmtepomp Kuringen - Warmtepomp Kermt - Warmtepomp Alken - Warmtepomp Diepenbeek - Warmtepomp HerkdeStad - Warmtepomp Nieuwerkerken - Warmtepomp Genk - Warmtepomp Zonhoven - Warmtepomp Hasselt

Infraroodverwarming SpalbeekInfraroodverwarming KuringenInfraroodverwarming KermtInfraroodverwarming AlkenInfraroodverwarming DiepenbeekInfraroodverwarming HerkdeStadInfraroodverwarming NieuwerkerkenInfraroodverwarming GenkInfraroodverwarming ZonhovenInfraroodverwarming Hasselt